You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Заливне з язиків

Для приготування консервів використовують баранячі, яловичі або свинячі язики, їх обчищають від жил, слин­них залоз, відділяють від під’язикової кістки, старанно миють, укладають в емальовану каструлю і заливають водою, додаючи туди сіль, обчищену моркву, петрушку, цибулю і лавровий лист, і варять 1 —1,5 год.

Зварені язики видаляють з бульйону, обчищають шкіру і наріза­ють впоперек пластинками товщиною 6—8 мм.У бульйон додають попередньо розмочені агар-агар (10 г сухого агар-агару на 1 л бульйону) або желатин (15 г на 1 л бульйону). Бульйон фільтрують крізь 2—З шари марлі.

У банку укладають язики (350 г) і заливають 180 г бульйону. Потім банки закатують і стерилізують.

Перед вживанням банку з консервою занурюють у холодну воду і поступово нагрівають. Скибочки язика виймають з банки, викладають на блюдо, прикрашують зеленню і заливають желе. Застигле заливне подають на стіл.

Tags:

Leave a Reply