You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Яловичина з овочами в сметанному соусі

Консерви приготовляють з м’яса, овочів і сметанного соусу. Для цього виду консервів краще використати те­лятину або нежирну яловичину.

Підготовляють м’ясо так само, як при приготуванні консервів м’ясо з чорносливом у томатному соусі.

Картоплю і моркву обчищають, миють і нарізують кубиками з гранями не більше 10 мм. Нарізану кар­топлю зберігають у воді, щоб не потемніла. Свіжий зе­лений горошок лущать, вибраковуючи пошкоджені зер­нини і миють, заморожений кладуть у холодну воду на 20—ЗО хв. і потім відбирають непридатні.

Для приготування 10 банок консервів місткістю 0,5 л у казанок кладуть 450 г нарізаної моркви, 400 г цибулі, 170 г жиру і тушкують до готовності. Потім додають 1060 г картоплі і 500 г зеленого горошку. Всю масу перемішують, підігрівають до температури 70—75° і роз­фасовують у банки.

Приготування соусу. Борошно пасерують у жирі до кремового кольору, додаючи томат-пюре, сметану, воду, сіль і чорний молотий перець. Суміш кип’ятять 3—5 хв.

Для приготування соусу на 10 банок місткістю 0,5 л потрібно (в г): томату-пюре 15%-ного 150, сметани 200, смальцю 40, солі 75, борошна пшеничного 40, перцю чор­ного меленого 3, бульйону 1200.

Наповнені банки закатують і стерилізують.

Tags:

Leave a Reply