You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Як приготувати варенокопчені і запечені окости

В а р е н о-к о п ч е н і, або шинкові, окости відомі завдяки добрим смаковим властивостям. Приготовляють їх так. Після за­кінчення засолювання окости добре вимочують, промивають, а потім коптять.

Залежно від ваги коптять окіст 1—2 доби при температурі 40—45 градусів. Після копчення окіст варять у над-плитових казанах або великих каструлях на повільному вогні при температурі 70—80 градусів. Готовий варено-копчений окіст має ніжну будову і приємний шинковий аромат.

Запечені окости відзначаються ніжним смаком і со­ковитістю. Після засолювання окіст вимочують, обмивають і шпи­гують з поверхні дрібно нарізаними зубцями часнику.

Потім з по­верхні покривають з усіх боків тістом з житнього борошна шаром у 2—3 сантиметри і запікають до готовності в печі або духовці. Го­товність перевіряють виделкою або скалочкою. Завдяки шару тіста всередині залишається досить вологи, що надає соковитості окосту.

Після охолодження хлібну шкуринку знімають і окіст збері­гають у прохолодному місці.

Tags:

Leave a Reply