You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Як приготувати сирокопчений окіст

Для одержання сиро копчених окостів їх коптять про­тягом 1—2 діб при температурі 40—45 градусів. Після закінчення копчення окіст підсушують і зберігають у підвішеному вигляді В прохолодному місці.

Сирокопчені окости можуть зберігатися тривалий час. В домашніх умовах часто надають перевагу вареним окостам. Для цього окіст після засолювання вимочують у воді, старанно очищають від слизу і варять на повільному вогні при температурі 70—80 градусів протягом 3 годин.

Готовність окосту визначають вилкою, яка повинна легко проникати в товщу м’яса. Крім того, м’ясо повинно відокремлюватись від кісток без великих зусиль. Після варіння окіст охолоджують і підсушують з поверхні. Варені окости тривалий час не зберігають, а використовують у най­ближчий після варіння час.

Tags:

Leave a Reply