You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Яблука мариновані

Відбирають крупні, правильної форми, не пошкоджені червоточиною яблука, їх старанно миють нарізаюти скибочками на 2—4 або 8 залежно від розміру яблука дрібні сорти яблук (райські і китайські) маринуют  цілими.

Нарізані яблука кладуть в холодну воду або 1%-ний; розчин солі (10 г солі на 1 л води), щоб вони не потемніли. Потім яблука бланшують 2—5 хв. і негайно охолоджують водою.

Воду після бланшування використовують для приготування маринадної заливки.

Яблука укладають в банки, на дно яких кладуть гвоздику  і  корицю.  Наповнені   банки   заливають   гарячою маринадною заливкою, закатують їх і пастеризують при 85—90°: місткістю 0,5 л — 20 хв., а 1 л — ЗО хв.

Для приготування заливки на 10 банок місткістю 1 л кожна потрібно (в г): води 2400, цукру 1100, оцту 6%-ного 500.

Leave a Reply