You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Яблучний сік

Для   приготування  соку найкраще   використовувати  кислосолодкі  яблука осінньо-зимових сортів, з вираже­ним яблучним ароматом.

Яблука відсортовують, миють і подрібнюють на м’ясорубці з некородуючого металу з крупною сіткою (от­вори в сітці 3—4 мм) на кусочки величиною 5—10 м.

Подрібнену масу   пресують. Сік спочатку   буває каламутним, тому його треба профільтрувати крізь полотняну тканину або кілька шарів марлі.

Сік підігрівають в емальованому посуді до темпера­тури 80—85° і розливають у банки або бутлі. Банки за­катують і пастеризують 15 хв., бутлі — 20 хв. Якщо сік приготовили, дотримуючись санітарних вимог, то можна обійтися без стерилізації.

Для цього сік підігрівають до 90—95° і розливають у гарячу тару. Потім банки закатують прошпареними кришками, перевертають дном догори, щоб теплом, яке є в них, простерилізувати криш­ки і шийки банок та бутлів.

Tags:

Leave a Reply