You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

В”ялені фрукти

В’ЯЛЕНІ ФРУКТИ одержують з плодів і ягід, з яких попередньо видалений сік.Плоди миють, розрізають навпіл або надрізують для видалення кісточки, складають в емальований посуд, пе­ресипаючи цукром з розрахунку 350 г на 1 кг, і витриму­ють при кімнатній температурі протягом доби до покрит­тя соком.

Сік зливають і стерилізують, а плоди залива­ють гарячим цукровим сиропом (300 г цукру і 350 г води), витримують при температурі 90 °С протягом 7 хви­лин. Після цього сироп зливають у банки і використову­ють для виготовлення компотів.

Фрукти після повного стікання сиропу підсушують у духовці при температурі 80 °С протягом ЗО хв і двічі (з перервою на охолодження до кімнатної температури)—при температурі 65— 70 °С по 35 хв.

Після висушування в духовці фрукти ще треба під­сушити на повітрі протягом 3—6 год.

Готовий продукт зберігають у скляних банках або в паперових пакетах, які укладають в поліетиленові паке­ти і щільно зав’язують.

Leave a Reply