You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Вишневий сік

Для приготування соку використовують вишні темно-червоного кольору, сорт вишні «володимирська» вважа­ють найкращим. Відсортовані і помиті плоди звільняють від плодо­ніжок і обережно видаляють кісточки.

Вишню подрібнюють, пропускають через м’ясорубку і пресують. Зібраний сік фільтрують через полотняну тканину або кілька шарів марлі.

Сік, як напій, надто кислий, тому його змішують з цукровим сиропом у співвідношенні 1 : 1 або з яблучним соком (2 частини яблучного соку і 1 вишневого), одержуючи яблучно-вишневий сік.

Цукровий сироп (на 800г  води — 200 г цукру) кип’ятять і фільтрують. Суміш (сік з сиропом) підігрівають в емальованій посудині до 80—85° і розли­вають в банки. Банки закатують і пастеризують при 85° місткістю 0,5 л— 10 хв., 1,0 я— 15 хв. і 3 л бут­лі — 25 хв.

Сік можна не пастеризувати, а нагріти до температу­ри 90—95 , швидко розлити в гарячі банки і закатати їх прошпареними кришками.

Tags:

Leave a Reply