You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Виноградний сік

Для приготування соку беруть стиглий і свіжий ви­ноград.  Грони   винограду   промивають,   стараючись не пошкодити ягоди, і дають   стекти   воді. Ягоди відділяють  від  гілочок  і   пресують.

Перед пресуванням   ягоди, подрібнюють ножем з нержавіючої сталі на дощечці з прорізами,   помістивши  її  над  емальованою  каструлею або мискою.

Одержаний сік проціджують крізь полотно або мар лю, нагрівають в емальованій каструлі  до 80 — 85° С  і розливають у банки або бутлі. Банки закатують і  па стеризують 15 хв., бутлі — 20 хв. при 85°. Сік можна не пастеризувати, а нагріти до 95°, розлити в гарячі банки  або  бутлі  і  закатати  прокип’яченими  кришками.  Тару  треба максимально заповнити і перевернути на 1—2 год. шийкою   вниз.   Такий   сік   зберігають в  прохолодному  місці.

В процесі зберігання на дні банок появляється оса­док. Тому перед вживанням сік обережно зливають, а залишок на дні фільтрують.

Tags:

Leave a Reply