You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Варення з вишні

Кращими сортами вишні для одержання доброго варення є володимирська, Шпанка і Любська.

Варення з вишні варять як з кісточками, так і без них,   причому варення  без кісточок вважається більш якісним. Для видалення  кісточок необхідно спеціальні пристосування . За їх відсутністю  кісточки виймають дротяною шпилькою.

На кілограм плодів беруть 1,2 кілограма цукру. Варіння варення без кісточок провадять так: після виймання кісточок плоди кладуть в емальовану миску, пересипають пошарово просіяним через сито цукровим піском і витримують 2—З години, після чого перекладають у варильний таз, змиваючи при цьому залишки цукру однією склянкою води.

Таз ставлять на слабий вогонь, і розмішуючи ложкою, розчи­няють цукор у плодовому соку, що виділився. Після того як цу­кор розчиниться в соку, вогонь посилюють і масу доводять до кипіння.

Потім таз знімають 2—3 рази з вогню, кругоподібним рухом перемішують плоди з сиропом і видаляють піну. Під час варіння стежать за тим, щоб варення не пригоріло.

Варення з вишень з кісточками варять так: кілограм плодів вишні кладуть у таз і заливають гарячим цукровим сиропом слабої міцності (800 грамів цукру на склянку води). Плоди витри­мують у сиропі 3—4 години, потім таз ставлять на вогонь, дово­дять до кипіння і варять 5—7 хвилин.

Після цього сироп відок­ремлюють від вишень і уварюють його ще 5 хвилин. Вишні кла­дуть знову в сироп, додають решту цукру, розчинюючи його при помішуванні, і уварюють варення до готовності.

Leave a Reply