You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Варення з трояндових пелюсток

З червоних і рожевих троянд знімають пелюстки, ви­даляють з них нижню білу частину і миють у друшляку. Потім змішують пелюстки з половинною кількістю цукру і розчином лимонної кислоти  (1  чайна ложка на 50 г води)   і залишають в емальованій  або фарфоровій пс судині на 4—6 год.

З другої половини  цукру готуют сироп, опускають в нього підготовлені  пелюстки і  ва рять 15 хв.Варення розливають у банки і закупорюють їх.

Потрібні продукти на 0,5 кг пелюсток троянд: для пастеризованого — 1,2 кг цукру, 1 чайна ложка лимонної кислоти і 200 г води; для непастеризованого -1,3 кг цукру, 1 чайна ложка лимонної кислоти і 200 води.

Tags:

Leave a Reply