You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Варення з суниць та малини

ВАРЕННЯ З СУНИЦЬ ТА МАЛИНИ. Свіжу сирови­ну сортують, видаляють м’яті, пошкоджені,    недостиглі ягоди, очищають їх від чашолистиків і миють у проточ­ній воді.

Вимиті ягоди посипають цукром і витримують протягом 4—5 год. Якщо в малині є жучки, то її перед засипанням цукром занурюють на 2 хв у 1 %-ний розчин солі (10 г на І л води).

Личинки, що спливли, видаляють, а малину обполіскують чистою водою. Потім воді дають добре стекти. Сік, що виділяється, з розчиненим цукром зливають у посудину, в якій варитиметься варення, і ки­п’ятять протягом 10 хв. Потім у гарячий сік кладуть яго­ди і варять до готовності.

Для пастеризованого варення на 1 кг очищених ягід потрібно 700—800 г цукру, для непастеризованого — 1 кг. Вихід варення — 1,2—1,5 кг.

Leave a Reply