You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Варення з слив

У слив перед варінням видаляють плодоніжки, відбраковую­чи пошкоджені, пом’яті і побиті плоди, потім їх миють у протічній воді і шпарять у друшляку гарячою водою 3—5 хвилин при темпе­ратурі 75—80 градусів, після чого плоди наколюють.

Проварені, наколені плоди заливають гарячим цукровим си­ропом (на кілограм підготовлених плодів беруть 1,2 кілограма цукру). Цукор додають у вигляді сиропу за два рази.

Сливи заливають спочатку цукровим сиропом слабої густоти (800 грамів цукру на склянку води). Залиті гарячим сиропом сливи  витримують у мисці або тазу 3—4 години.

Варять варення при температурі 90 градусів протягом  5 хвилин,  не допускаючи  кипіння  маси.  Потім варення   витримують у прохолодному місці 8—10 годин. Після того як варення вистої­ться, в таз додають решту цукру  (400 грамів на ‘/2 склянки води) і варять варення до готовності.

Якщо плоди дуже ніжні і швидко розварюються, то після 5-хвилинного варіння їх ще раз ставлять на 3—4 години для ви­стоювання. Потім на друшляку плоди відокремлюють від сиропу, а сироп уварюють до більшої густоти, плоди знову кладуть у зва­рений сироп і варять варення до повної готовності.

Tags:

Leave a Reply