You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Варення з слив і абрикосів

Плоди сортують за стиглістю, вибраковуючи пере­стиглі і м’яті, миють у проточній воді, дають їй стекти і видаляють плодоніжки. Абрикоси і сливи варять ціли­ми з кісточками або без них (половинками).

Для приготування варення з слив без кісточок ви­користовують плоди, у яких кісточки легко відділяються від м’якоті.’Щоб плоди не розварювались і краще про­сочувався сироп при варінні і вистоюванні, їх надрізу­ють вздовж або наколюють загостреною дерев’яною па­лочкою чи виделкою.

Підготовлені плоди заливають гарячим сиропом і витримують близько доби в емальо­ваній, алюмінійовій або фарфоровій посудині. Потім сироп зливають, кип’ятять 5 хв. і знову заливають ним плоди та витримують протягом доби.

На третій день у цьому ж сиропі їх варять ЗО—40 хв. на слабкому вогні. У готовому варенні плоди повинні бути прозорими.

Готове варення розливають у банки і закупорюють.

На 1 кг підготовлених продуктів для пастеризовано­го варення потрібно 1,0—1,2 кг цукру (залежно від кис­лотності плодів) і 400 г води; для непастеризованого — 1,3 кг цукру і 400 г води.

Leave a Reply