You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Варення з райських яблук

Плоди сортують, вибраковуючи гнилі і пошкоджені, миють у проточній воді, зрізають ножицями плодоніж­ку, залишаючи її довжиною в 1 см, наколюють загостре­ною дерев’яною палочкою або виделкою з нержавіючої сталі і бланшують у киплячій воді 3—5 хв.

Бланшовані плоди заливають гарячим сиропом, за­лишають на 4—5 год., потім варять разом з сиропом 15 хв. і витримують 12 год. Після цього плоди знову варять у сиропі 15 хв., витримують 5—6 год. і останній раз варять 15 хв. Готове варення розфасовують у бан­ки і закупорюють їх.

На 1 кг плодів для пастеризованого варення потріб­но 1,5 кг цукру і 0,5 л води; для непастеризованого -1,7 кг цукру і 0,5 л води.

Tags:

Leave a Reply