You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Варення з пелюсток троянд

Варення варять з пелюсток бутонів, які тільки що почали розпускатися. Від квітки обережно обривають пелюстки. Вони  повинні бути без квіткового пилку і засохлих кінчиків. Після миття пелюстки обварюють у киплячій підкисленій воді (два-три грами лимонної кислоти на літр води) протягом 1—3 хвилин.

Води для обварювання повинно бути небагато, щоб вона лише покривала пелюстки троянди.  Відвар використовується для ви­готовлення  цукрового  сиропу.

На кілограм підготовлених пелюсток троянд беруть два кілограма цукру. Цукор додають у вигляді сиропу середньої густоти (2 кілограми цукру на 2 склянки води).

Варення варять за один прийом на помірному вогні до готов­ності. Наприкінці варіння додають 3 грами лимонної кислоти або сік з 6,5 лимона на 1 кілограм варення і швидко охолоджують у прохолодному приміщенні або на льоду. Чим швидше охолоне варення, тим краще зберігається гарне забарвлення пелюсток троянди і аромат.

Tags:

Leave a Reply