You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Варення з горобини

Горобину сортують, вибраковуючи хворі і пом’яті ягоди, ми­ють у холодній воді, очищають від гілочок і проварюють у киплячій воді протягом 3—5 хвилин до розм’якшення, не допускаючи розварювання ягід,

На кілограм ягід беруть 1,4 кілограма цукру. Ягоди заливають цукровим сиропом середньої густоти. Цукор розчиняють у 2,5 склянках води.

Залиті гарячим цукровим сиропом ягоди витримують 2 години, потім ставлять на середній вогонь. Під час варіння таз 2—3 рази знімають з вогню, перемішують вміст кругоподібним рухом, ви­даляють піну і варять до готовності. Зварене варення ставлять на добове вистоювання і тільки після цього розфасовують.

Якщо горобина зібрана цілком стиглою, час проварювання у киплячій воді зменшують до 1—2 хвилин, заливають цукровим сиропом і варять без попереднього вистоювання, за один захід.

Tags:

Leave a Reply