You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Варення з чорної смородини, журавлини і брусниці

Ягоди сортують, відривають плодоніжки, гілочки і  видаляють різні домішки і сміття. Відсортовані ягоди старанно миють і об­варюють у киплячій воді протягом 0,5—2 хвилин, залежно   від  щільності шкірки. Вода, в якій обварювались ягоди, далі використовується для виготовлення цукрового сиропу.

Після обварювання ягоди заливають завчасно приготовленим гарячим сиропом середньої густоти і приступають до варіння варення. Варіння провадять у два прийоми на слабому вогні.

На кілограм ягід беруть 1,3—1,5 кілограма цукру і склянку води.

Потрібну кількість цукру кладуть за два рази.  Три   чверті цукрового сиропу виливають зразу в ягоди. Потім варення почи­нають варити і доводять його майже до готовності.   Наприкінці варіння, перед тим як зняти з вогню, додають решту цукрового сиропу, доводять знову до кипіння і варять до потрібної густоти.

Tags:

Leave a Reply