You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Варення з айви

Айву очищають від шкірки, розрізують, видаляють серцевину, нарізують шматочками або часточками, кладуть у каструлю, за­ливають холодною водою так, щоб вона тільки покривала айву, і варять до м’якості.

Після цього айву виймають шумівкою, а відвар проціджують. У таз для варіння варення кладуть цукор, вливають 1,5 склянки відвару, одержаного під час варіння айви, і готують сироп.

У киплячий сироп всипають підготовлену айву, дають сиропу разів два закипіти і продовжують варіння на сла­бому вогні доти, поки айва не стане прозорою.

Варення буде більш смачним і ароматним, якщо спочатку зва­рити зняту з айви і обмиту шкірку, а на одержаному відварі зва­рити саму айву, нарізану кусочками або часточками.

На кілограм айви беруть 1,5 кілограма цукру.

Tags:

Leave a Reply