You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Варення з агрусу

ВАРЕННЯ З АҐРУСУ. Беруть недостиглі, однорідні за розміром ягоди. Після сортування видаляють плодо­ніжки, миють у холодній воді.

Наколюють кожну ягоду в кількох місцях, кладуть у холодну воду і витримують протягом 5—6 год. Великі плоди не наколюють, а зріза­ють у них верхівку і виймають кісточки.

Підготовлені ягоди заливають гарячим цукровим сиропом і витриму­ють у ньому 4 год. Після цього варення підварюють, по­тім знову витримують протягом 4 год. і ще підварюють два-три рази.

Тривалість підварювання з моменту кипін­ня — 6—8 хв. Для надання аромату на 1 кг ягід додають 10 г ванільного порошку.

На 1 кг підготовлених ягід для пастеризованого ва­рення потрібно 1,2 кг цукру і 200 г води, для непастери­зованого— 1,5 кг цукру і 200 г води. Вихід варення — 2,3—2,5 кг.

Leave a Reply