You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Варення з абрикосів

ВАРЕННЯ З АБРИКОСІВ. Абрикоси з щільним м’я­кушем, але добре забарвлені, сортують, видаляють по­шкоджені, миють, дають воді стекти і видаляють плодо­ніжки. Варення варять з кісточками і без кісточок, поло­винками.

Для приготування варення без кісточок треба брати сорти абрикосів, у яких кісточки легко відділяються від м’якуша. Щоб цілі плоди під час варіння не розварюва­лися і при вистоюванні добре просочувалися сиропом, їх надрізують уздовж по боковій впадині або наколю­ють.

Підготовлені плоди заливають киплячим цукровим сиропом і залишають у прохолодному місці протягом 12 год. Потім сироп зливають, кип’ятять 5 хв, знову за­ливають ним илоди і витримують 12 год. Після другого вистоювання плоди в сиропі варять на слабкому вогні до готовності. Готове варення розфасовують у банки, за­купорюють і перевертають догори дном для охолоджен­ня.

На 1 кг плодів для пастеризованого варення потрібно 1—1,2 кг цукру і 400 г води, для непастеризованого — 1,3—1,5 кг цукру і 400 г води.

Leave a Reply