You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Варення з абрикосів

На варення відбирають лише достиглі, без будь-яких пошко­джень плоди. Перед варінням їх миють у холодній воді, після чого дрібноплідні абрикоси використовують на варення цілими, а крупноплідні розрізують по борозенці на половинки, видаляючи при цьому кісточки.

Дрібні плоди наколюють так само, як і сливи, і проварюють 0,5—1 хвилину в киплячій воді, а потім охолоджу­ють, занурюючи в холодну воду. На кілограм плодів з кісточками беруть 1,3 кілограма цукру.

Варення варять до значної густоти, бо воно легко піддається бродінню. Під час варіння плоди повинні бути добре просякнуті цукровим сиропом.

Абрикоси, розрізані на половинки, варять за один або два рази. При одноразовому швидкому варінні абрикоси, розрізані на половинки, кладуть у гарячий цукровий сироп середньої гу­стоти (1,3 кілограма цукру на 2,5 склянки води).

Таз ставлять спочатку на слабий вогонь, потім вогонь поступово посилюють. Варіння провадять не більше ЗО—40 хвилин, знімаючи через кож­ні 10 хвилин таз для видалення піни і перемішування вмісту таза.

До абрикосового варення наприкінці варіння додають 1—2 грами лимонної кислоти.

Tags:

Leave a Reply