You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Томатний сік

Для приготування томатного соку використовують свіжі непошкоджені томати червоного кольору.

Томати миють, очищають від плодоніжок і пропу­скають через спеціальну машинку. Якщо такої машинки немає, томати розрізають на частини і пропускають че­рез прошпарену м’ясорубку, потім протирають крізь друшляк.

Томатний сік зливають в емальовану посудину, ки­п’ятять 10—12 хв. до зникнення піни, а потім гарячим розливають у підігріті банки або бутлі. Наповнену со­ком тару закатують і стерилізують при 100°: банки міст­кістю 0,5 л —8—10 хв., 1,0 л— 10—12 хв. і 3 л бутлі — 15—18 хв.

Leave a Reply