You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Томати свіжі мариновані

Для приготування цих консервів використовують не­достиглі томати (рожеві, бурі) та томати червоного ко­льору круглої або сливоподібної форми, які мають щіль­ну м’якоть і товсту шкірочку.

Томати сортують за величиною, формою і особливо старанно за ступенем стиглості; при цьому плоди очи­щають від плодоніжок. Відсортовані томати промивають в холодній проточній воді.

На дно кожної підготовленої банки місткістю 0,5 л кладуть 2—3 горошини запашного перцю і стільки ж гіркого, лавровий лист 1 шт. і потім щільно укладають томати.

Укладати плоди треба так, щоб в одну банку могли потрапити тільки плоди однакового кольору, форми і величини.

Плоди в банках заливають маринадною заливкою (70—80°).

Для приготування маринадної заливки на 10 банок по 0,5 л потрібно (в г): води 1600—1800, солі 100, цукру 150, оцту 6%-ного 450—500.

Залиті маринадною заливкою банки накривають) кришками, закатують і стерилізують при 100°: 0,5 л банки — 7 хв., 1 л — 9 хв. і 3 л бутлі — 12 хв.

Tags:

Leave a Reply