You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Соління прянної зелені

Засолена пряна зелень — це приправа, приготовлена з свіжої молодої зелені — кропу, петрушки, селери, естрагону та ін., яка консервується міцним сухим засолом. Для соління необхідно брати зелень тільки до цвітіння.

Слід враховувати, що при готуванні їжі з такою зеленню сіль у каструлю не кладуть, а додають за смаком у тарілку.

Зелень старанно перебирають, стебла, тверді корінчики і до­мішки відкидають. Потім її старанно миють у чистій воді до ціл­ковитого видалення піску, після чого ще раз прополіскують під душем або в діжці з чистою водою.

Промиту зелень ріжуть на соломорізках або січуть чистими гострими сікачами, лопатами, укладають у вимиту і прошпарену гарячою водою бочку або діжку і пересипають дрібною столовою сіллю в кількості 20 процентів до ваги зелені (на 10 кілограмів зелені дають 2 кілограми солі). Зелень у тарі добре утрамбовують. Зберігати солону зелень рекомендується в прохолодному місці,

Tags:

Leave a Reply