You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Соління огірків

Для засолювання відбирають огірки невеликих розмірів (9—14 см), що мають тонку темно-зелену шкірочку і злегка ребристу, бугорчасту поверхню.

М’якоть огірків повинна бути щільною, насіннєва камера — невеликою, з недорозвиненим насінням. Пожовтілі огірки для засолювання непридатні.

Огірки сортують за розмірами, відбраковують м’яті пошкоджені  і  перестиглі,  потім  промивають у  проточіній воді, замочують у холодній воді протягом 2—3 год| і укладають у бочку   або   іншу   тару.

На   дно   бочки  кладуть прянощі, потім шар огірків, після чого знов кладуть   прянощі і так до наповнення:   зверху   також кладуть шар прянощів.

З прянощів використовують кріп, корінь хрону, гіркий стручковий перець (свіжий або сушений), часник.  Для поліпшення смаку і консистенції огірків рекомедується додавати листя чорної смородини або вишні естрагон, листя петрушки і селери.

Кількість прянощів на  10 кг огірків не повинна перевищувати 500 г, в тому числі часнику—10—20 зубків.

Для приготування розсолу на 10 л води додають  700—800 г солі; коли сіль розчиниться, одержаний розсіл фільтрують. Чим крупніші огірки, тим вища повинна бути концентрація розсолу.

Наповнену огірками бочку закупорюють, ставлять в погріб, заливають розсіл в шпунтовий отвір, який щільно закривають дерев’яною пробкою. На третій день пробку забивають і через   14—18   днів   огірки   готові до вживання.

При засолюванні огірків у відкритій бочці зверху кладуть полотно, підгнітний щит і гніт, після чого зали­вають розсіл. Бочку з огірками, залитими розсолом, витримують 2—3 дні при температурі 20—25°; при цьому починається інтенсивний процес бродіння.

Потім перено­сять бочку в прохолодне приміщення з температурою 5—8°. Через 14—18 днів огірки готові до вживання. Бочку з огірками зберігають при температурі, близькій до 0—4°, щоб вони не псувались.

Якщо бочка відкрита, на поверхні розсолу іноді з’являється плісень, яка надає огіркам специфічного неприємного запаху. Тому її треба періодично змивати.

Tags:

Leave a Reply