You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Смородина маринована

Чорна смородина — одна з найцінніших ягідних культур, бо її ягоди містять велику кількість вітаміну С.

Для маринування відбирають стиглі, крупні ягоди, кладуть їх в друшляк і промивають у холодній проточ­ній воді.

Іноді чорну смородину перед укладанням у банки бланшують 2—3 хв. у гарячій воді і швидко охолоджу­ють.

На дно банок кладуть прянощі (для 1,0 л банки 3—4 горошини перцю запашного, 0,5—0,7 г кориці і З—4 зернини гвоздики); потім у банки насипають ягоди.

Наповнені банки заливають гарячою маринадною заливкою, закатують їх і пастеризують при 85—90°.

Для приготування заливки на 10 банок місткістю 1,0 л кожна потрібно (в г): води 2950, цукру 1450, оцту 6%-ного 300.

Leave a Reply