You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Слива маринована

Відсортовані сливи миють у проточній холодній воді І видаляють плодоніжки. Щоб при стерилізації сливи не лопались, їх попередньо бланшують в гарячій воді (при 85°) протягом 2—3 хв. і зразу ж швидко охолоджують.

На дно банок місткістю 1 л кладуть 4—5 зернин гвоздики і 0,5—0,7 г кориці, а потім щільно укладають сливи, заливають гарячою заливкою, закривають банки кришками, закатують їх і пастеризують при 90°: 0,5 л — 12—15 хв., а 1 л— 17—20 хв.

Для приготування заливки на 10 банок місткістю 1 л кожна потрібно (в г): води 2800—3000, цукру 1400— і 500, оцту 6%-ного 450—500.

Leave a Reply