You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Салат із свіжих огірків

Потрібні продукти: огірки свіжі, цибуля ріпчаста, олія соняшникова, сіль, оцет столовий, зелень петруш- ки, чорний гіркий перець, лавровий лист.

Відсортовані свіжі, здорові, щільні, зелені з недорозвиненим насінням огірки миють щіткою у великій кількості води, відрізають по 0,5 см з боку плодоніжки і чаї шолистика, потім занурюють у холодну воду на 6— 8 год., міняючи два-три рази воду. Потім огірки наріза­ють кружальцями завтовшки до 1 см.

Зелень петрушки перебирають, видаляючи зіпсоване листя, стеблини, миють у проточній воді і нарізають ку­сочками довжиною до 1 см.

Цибулю ріпчасту обчищають від лушпиння,  обрізають кореневу мичку, миють і нарізають на пластинки завтовшки до 0,5 см.

Часник обчищають, миють і кожен зубок розрізують на 2—3 частинки.

Підготовлені продукти — огірки, цибулю, зелень — кладуть у велику посудину (низьку широку емальовану каструлю або миску), додають оцет, сіль і часник, все старанно перемішують і укладають в банки.

На дно підготовленої банки кладуть гіркий перець, наливають просмажену соняшникову олію (ЗО—40 г в банку місткістю 0,5 л) і укладають суміш овочів (під час укладання банки струшують для ущільнення овочів).

Tags:

Leave a Reply