You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Пюре з солодкого перцю

Для приготування пюре використовують стиглі пло­ди перцю з товстими стінками (3—4 мм) і оранжевим кольором м’якоті.

Обчищений і вимитий перець бланшують у киплячій воді протягом 5—8 хв. М’якоть перцю при цьому стає м’якшою.

Бланшований перець після стікання води подрібню­ють на прошпареній кип’ятком м’ясорубці і протирають крізь друшляк. Одержану масу кип’ятять 3—5 хв. і га­рячою (температура 90—95°) розфасовують у банки, закатують і стерилізують при 100°: банки місткістю 0,5 л — 60 хв., 1,0 л — 80 хв.

Пюре з перцю містить цінний для організму віта­мін С і провітамін А. Застосовують його для вітаміні­зації овочевих, м’ясних і рибних страв, а також для приготування соусів в суміші з томат-пюре або пастою.

Leave a Reply