You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Приготування желе

Фруктове желе — це проціджений, випарений, загус­лий фруктовий сік з цукром. Воно повинно бути прозо­рим і мати колір фруктів, з яких приготовлене. Для при­готування використовують сві­жий сік, одержаний проціджу­ванням варених або нарізаних плодів.

Якщо перші порції  соку  недосить  прозорі, сік   можна   процідити   вдруге. Краще залишити сік до друго­го дня, а потім обережно пере­лити в Інший посуд так, щоб туди не попала гуща, що від­стоялася.

Потім сік випарову­ють   доти,   доки   на   поверхні його не перестане утворювати­ся шумовина. Тоді в киплячий сік   кількома   порціями дода­ють цукор і варять, але не дов­го, бо пектин буде руйнуватися. Готовність желе можна перевірити, якщо кинути краплю охолодженого желе в склянку з холодною водою.  В  разі  готовності  крапля перетвориться в кульку на дні склянки.Желе гарячим переливають у сухі нагріті банки (кра­ще 350 г) і закатують їх сухими кришками.

Желе не стерилізують. Зберігають його в прохолод­ному місці.

Tags:

Leave a Reply