You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Приготування яблучного соку

ЯБЛУЧНИЙ СІК. Для приготування соку використо­вують ароматні кисло-солодкі яблука осінньо-зимових сортів. Якість яблучних соків залежить і від ступеня стиглості плодів.

Сік із зелених яблук низькоцукристий і висококислотний, із перестиглих — каламутний, важко освітлюється. Крім того, вихід соку з перестиглої сирови­ни значно зменшується.

Яблука сортують, видаляють підгнилі плоди, бо вони надають соку неприємного присмаку, миють, подрібню­ють на шматочки (5—10 мм) і пресують. У середньому вихід соку із сировини становить 58—60 %. Вичавлений сік фільтрують крізь 3—4 шари марлі або фланель, роз­ливають у банки, накривають кришками і пастеризують при температурі 85 °С: банки місткістю 1л — 15 хв, 3 л — 20—ЗО хв. Можна застосовувати метод гарячого розли­ву.

Для цього сік нагрівають до температури 95 °С і га­рячим розливають у гарячу тару, негайно закупорюють обшпареними кришками, ставлять її. догори дном до повного охолодження.

Leave a Reply