You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Приготування соку з чорноі смородини

Смачний і корисний сік у домашніх умовах можна виготовити з чорної смо­родини. Для цього ягоди повинні бути повністю доспіли­ми. В роздавлені ягоди додають підігріту воДу (200— 400 г на 1 кг м’язги). Нагрівають м’язгу до 60—70°С і витримують півгодини.

Потім сік віджимають, підігріва­ють до 85 °С, розливають у банки і пастеризують або кон­сервують способом гарячого розливу.

Для одержання соку з м’якушем ягоди кладуть у каструлю, куди наливають трохи води (200 г на 1 кг ягід) і, безперервно помішуючи, нагрівають до 60—70 °С.

Розм’якшену смородину протирають крізь сито. В густий сік додають цукровий сироп за смаком (200— 300 г води і 200 г цукру), підігрівають до 95°С, розлива­ють в підготовлені банки і закупорюють.

Leave a Reply