You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Півфабрикати для зелених борщів

Потрібні продукти: щавель, зелена цибуля, кріп.

Свіжий щавель яскраво-зеленого кольору миють, від­діляють пожовтіле і зіпсоване листя, відрізають стеб­лини, залишаючи 1 — 2 см їх довжини, потім подрібнюють.

Цибулю зелену миють, обчищають, відрізають коре­неву мичку і кінці зелених стеблин. Цибулю нарізають кусочками довжиною 1 — 2 см. Кріп перебирають, ми­ють, дрібно нарізають. Всі підготовлені компоненти укладають в банки.

Банки місткістю 0,5 л закатують і стерилізують при 100° протягом 20 хв.

Зелень (кріп, петрушка, селера), консервована сухим посолом

Зелень відділяють від стеблин, відсортовують по­шкоджене листя та гілочки і миють. Потім зелень по­дрібнюють і кладуть в посудину, пересипаючи сіллю. На 1 кг зелені — 250 г солі.

Приготовлену зелень укла­дають у банки, накривають крлшками, закатують, не стерилізують і зберігають у прохолодному сухому місці.

Tags:

Leave a Reply