You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Овочі солоні і квашені

Найпоширенішим способом зберігання овочів взимку є соління — заливання овочів розчином солі або пере­сипання сухою сіллю.

Посуд, призначений для солінь, повинен бути чистим. Для  невеликої кількості овочів придатний різний гли­няний посуд, скляні або фаянсові банки. Для великої кількості застосовують дубові або букові бочки, зазда­легідь замочені і пропарені гарячим содовим розчином з наступним промиванням холодною водою.

Соління   можна   приготувати  з  одного  виду  овочів бо кількох. За бажанням і смаком кладуть різні пряннощі — петрушку, селеру, кріп, корінь хрону, лавровий лист тощо.

Для збереження більш щільної консистенції солінь між овочами кладуть виноградне, вишневе і дуове листя. Принципової різниці між солінням і мочінням немає.

Залежно від консервування готовий продукт називають квашеним (капуста), солоним (огірки, томати), ченим (яблуки, ягоди). При солінні і квашенні обов’язково кладуть сіль.

Leave a Reply