You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Основи консервування

Багато плодів і овочів, а також м’ясо і риба не мо­жуть тривалий час зберігатися в свіжому вигляді. Тому з давніх часів люди зберігають харчові продукти рос­линного і тваринного походження різними способами: сушінням, солінням, квашенням, варінням з додаванням великої кількості цукру.

Переробка (консервування) продуктів полягає в на­данні плодам, овочам, м’ясу і рибі такого стану, в яко­му вони можуть зберігатися тривалий час, не змінюючи своїх початкових якостей та забезпечуючи потребу лю­дини в необхідних вітамінах, мінеральних речовинах, вуглеводах, білках і жирах протягом усього року.

Одноманітна їжа, що містить в собі білки, жири і вуглеводи, якою б вона не була висококалорійною, сама по собі не в силі забезпечити людині правильне харчування. Тільки при змішаній їжі можливе пра­вильне травлення і харчування в цілому.

Знання основ консервування і вміння застосовувати їх на практиці дають можливість трудящим зберігати овочі і фрукти у вигляді консервів.

Tags:

Leave a Reply