You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Органічні кислоти. Мінеральні речовини

Органічні кислоти. Всі плоди і овочі містять ті чи інші органічні кислоти. Кислотність більшості видів рослинної сировини не перевищує 1%, але у деяких сортів абрикосів, вишень, кизилу, аличі вміст кислот доходить до 2,5%, а у чорної смородини -до 3,5%.

Мінеральні речовини. Найголовнішими міне­ральними речовинами є солі кальцію, натрію, калію, за­ліза, а також сірка, фосфор і хлор. Мінеральні солі є в кожній клітині живого організму. Без них, так само як і без води, неможливе життя.

До складу плодів, овочів, м’яса і риби входить до 58 хімічних елементів. Більшість з них міститься в не­значній кількості, тому їх називають мікроелемен­тами; останні відіграють важливу роль в обміні речовин живого організму.

Залізом багаті, головним чином, салат, капуста, суни­ці, яблука, картопля, горох, м’ясо, риба і яйця; солями кальцію — редиска, шпинат, морква, капуста, апельсини, лимони, мандарини.

Правильне і раціональне використання продуктів, а також виконання рекомендованих режимів обробки при консервуванні дасть можливість майже повністю зберегти поживні речовини і вітаміни, що містяться в них.

Leave a Reply