You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Огірки свіжі консервовані

Для консервування беруть дрібні свіжі огірки з щільною м’якоттю і водянистим насінням. Якшо огірки крупні, але з щільною хрумкою м’якоттю і дрібним во­внистим насінням, для консервування їх нарізають ку­бками завтовшки 3—4 см.

Відсортовані за розміром і кольором огірки спочат­ку промивають у проточній воді, а потім обрізають кін­ці і занурюють у холодну воду на 6—8 год. (щоб м’якоть стала щільною і хрумкою).

Для приготування консервованих огірків потрібні: кріп, стручковий гіркий зелений або червоний перець і часник. Зазначена зелень повинна бути чистою і свіжою.

Кріп миють у проточній воді, струшують від крап­лин води і нарізають на кусочки завдовжки 3—5 см. Стручковий гіркий зелений або червоний перець миють і потім розрізають пополам вздовж стручка. Часник обчищають і зубки розрізають пополам.

Співвідношення продуктів (в г) при укладанні в банки місткістю 0,5 л: огірків 300. кропу 5. перцю струч­кового (в шт.) 0,5, часнику (в зубках) 2.

За бажанням до зазначеної зелені можна ще додати свіжий, добре промитий, дрібно нарізаний лист селери,  хрону, естрагону і горошини запашного перцю, але так, щоб загальна кількість доданих  прянощів не перебіль­шувала  15 г на одну банку місткістю 0,5 л.

У підготовлені банки кладуть половину необхідної кількості зелені, потім укладають огірки і зверху їх другу половину зелені. Огірки укладають фігурно або насипом: в банки місткістю 0,5 л — фігурно (нижній ря­док вертикально і зверху 1—2 огірки горизонтально), у банки місткістю 1,0 л і 3 л бутлі — насипом, але після цього необхідно бутель або банку струсити.

Після укладання огірків і зелені їх заливають гаря­чим маринадом (температура не нижче 70—-80°). Маринадна заливка повинна покрити верхній рядок огірків.

Для приготування заливки для однієї банки міст­кістю 0,5 л потрібно (в г): води 180—200, солі 12—15, оцту 35—40. Наповнені банки накривають кришками, закатують і стерилізують при 100°: банки місткістю 0,5 л — 3—5 хв., 1,0 л —6—10 хв.

Tags:

Leave a Reply