You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Огірки малосолоні стерилізовані

Після закінчення процесу квашення, коли огірки на­бувають специфічного смаку малосолоних або солоних овочів, їх відділяють від розсолу. Потім промивають у теплій воді (40—50°) і укладають в банки місткістю 0,5 л по 290—300 г.

Відділений розсіл наливають в емальовану кастру­лю, кип’ятять 5—10 хв. і фільтрують крізь 3—4 шари марлі або полотно. Чистим розсолом (70—80°) залива­ють банки з огірками.

Наповнені банки закатують і стерилізують при 90°: банки місткістю 0,5 л — 10—12 хв., 1,0 л—12—15 хв., З л бутлі— 15—20 хв.

Огірка, консервовані без стерилізації

Огірки консервують гарячим розфасуванням без стерилізаціі  так само, як і огірки консервовані стерилізовані.  У підготовлені банки укладають огірки і пряноші без часнику і перцю, заливають киплячою водою з чай­ника, накривають кришкою і витримують 3—4 хв.

Після цього воду зливають і знову заливають киплячою во­дою, накривають кришкою і повторно витримують 3— 4 хв. Потім вдруге заливають воду і кладуть у банки підготовлені часник і перець, заливають нагрітою до кипіння заливкою, накривають кришкою, закатують і перевертають шийкою вниз.

Заливка така сама, як і для приготування консер­вованих огірків.

Tags:

Leave a Reply