You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

М’ясо в маринаді

М’ясо в маринаді:  свинина або яловичина — є го­товою другою стравою. До складу консерви, крім м’яса, входять овочі (ци­буля, морква, петрушка) і маринад.

М’ясо кладуть на сковорідку або в казанок, тушку­ють у власному соку 40—50 хв. і розфасовують у банки. Цибулю обчищають від лушпиння, миють і нарізають кружальцями товщиною 2—3 мм.

Моркву і петрушку обчищають від шкірочки, об­різують верхню і нижню частини кореня, миють і на­різають соломкою або кубиками з гранями не більше 10 мм.

Нарізану цибулю, моркву і петрушку обсмажують у попередньо підігрітій до 120—150° соняшниковій олії протягом 15—20 хв.

Лаврове листя промивають водою і укладають на дно банок, в які розфасовують обсмажені овочі.

Приготування маринаду. Гарячий бульйон, одержа­ний після тушкування м’яса, фільтрують, виливають в емальовану каструлю, добавляють воду, цукор і сіль. Суміш кип’ятять 2—3 хв., після чого знімають каструлю з вогню і додають оцтову кислоту.

Для приготування 1 л маринаду (на 10 банок міст­кістю 0,5 л) потрібно (в г): цукру 135, солі 55, оцту 6%-ного 520, бульйону і води 390.

Готовий маринад заливають в банки при темпера­турі 70е.

В банку місткістю 0,5 л потрібно: м’яса 230 г, обсма­жених овочів 210 г, маринаду 100 г і 1 або ‘/2 лаврово­го листа. Банки закатують і стерилізують при 105° про­тягом 2 год.

Tags:

Leave a Reply