You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Компоти для діабетиків

КОМПОТИ ДЛЯ ДІАБЕТИКІВ. Використовують пло­ди з малим вмістом цукру: персики, аґрус, сливи, вишні, недостиглі груші та яблука. Готують компоти на сорбіті або ксиліті. Для цього сорбіт подрібнюють і розчиняють у підігрітій воді, в теплій воді розчиняють і ксиліт.

Для кращого розчинення сорбіту або ксиліту воду до­водять до кипіння, весь час помішуючи, кип’ятять 2— З хв, потім сиропу дають кілька хвилин устоятися. Сироп фільтрують крізь щільну тканину і заливають ним пло­ди, укладені в банки. Концентрація сиропу—15—20 % (185—200 г сорбіту або ксиліту на 1 л води).

Залиті сиропом банки накривають кришками і сте­рилізують: місткістю 0,5 л— 10 хв, 1 л— 15 хв. Після стерилізації банки закупорюють та охолоджують.

Leave a Reply