You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Дрібна риба в маринаді

Консерви приготовляють з дрібної свіжої риби: хам­си, кільки, анчоуса.

Риба повинна бути чистою.

Невеликим ножем відрізають голови риби, а з черев­ця видаляють нутрощі. Рибу старанно промивають, мі­няючи воду 3—4 рази до зникнення забарвлення крові, розфасовують у банки.

На дно банки кладуть ‘/2 лаврового листа, 3 гороши­ни чорного гіркого і 3 запашного перцю і 8 г солі. Рибу укладають щільними, взаємно перехресними рядами.

Всього в банку місткістю 0,5 л укладають 350 г риби, заливають 70 г соняшникової олії і ЗО г 6%-ного оцту. Банки накривають кришками, закатують і стерилізують протягом 2 год. при 105°.

Leave a Reply