You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Цілі томати в томатному соку

Такі консерви приготовляють з томатів з шкірочкою або без неї. Підготовляють і обробляють томати так само, як і при приготуванні томатів, консервованих у розсолі.

Підготовлені томати укладають щільно в банки і заливають гарячим (70—80°) томатним соком.

З дрібних томатів приготовляють томатний сік: на 1,0 л соку додають ЗО г солі і кип’ятять протягом 10 хв. Співвідношення продуктів (в г) при наповненні 0,5 л банок: томатів 300, томатного соку 200.

Наповнені банки закатують і стерилізують при 100°-місткістю 0,5 л — 7—8 хв., 1,0 л —8—10 хв.

Консервовані томати використовують для салатів і як гарнір до м’ясних і рибних страв; сік вживають як напій або для приготування перших страв замість то­мату.

Leave a Reply