You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Цілі консервовані томати з шкірочкою

Для консервування використовують червоні томати сливоподібної або круглої форми, що мають м’ясисту щільну м’якоть.

Плоди сортують за розмірами і стиглістю, відбира­ючи при цьому плоди з тріщинами, сонячними опіками, недостиглі і зіпсовані. Відібрані для консервування то­мати очищають від плодоніжок, миють у проточній воді, укладають у підготовлені банки і заливають гарячим розсолом (на 1 л води ЗО—40 г солі).

Співвідношення продуктів (в г) при розфасуванні в 0,5 л банки: томатів 300, розсолу 200.

Наповнені банки закатують і стерилізують при 100°: банки місткістю 0,5 л — 5—8 хв., 1,0 л — 10—12 хв. і 3,0 л — 15—20 хв. (рахуючи з моменту закипання води).

Leave a Reply