You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Буряки натуральні

Для консервування викооистовують молоді столові буряки, що мають округлу форму і м’якоть темно-черво­ного кольору різних відтінків.

Буряки занурюють у воду на   10 — 15 хв.,  миють у проточній   воді   щіткою,   бланшують   в   киплячій   воді 15—20  хв.,  охолоджують,  знімають  ножем  шкірочку обполіскують у холодній проточній воді.

Обчищені буряки нарізають кубиками, пластинкам або скибочками. Буряки розміром ЗО мм можна консер вувати в цілому вигляді.

Нарізані буряки якнайшвидше укладають в банки заливають гарячим розчином солі (на 1,0 л води ЗО солі), щоб уникнути потемніння. Наповнені банки на кривають кришками, закатують і стерилізують при 100° банки місткістю 0,5 л — 40 хв., 1,0 л — 50 хв.

Буряки натуральні використовують для приготуван ня борщів і вінегретів.

Leave a Reply