You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Баклажани печені

Потрібні продукти: баклажани темно-фіолетового кольору, їх сортують, миють у проточній воді, уклада­ють на залізні листи і печуть на вогні або в духовій шафі доти, доки вони розм’якнуть.

Печені баклажани обчищають і відрізають плодо­ніжки. Гарячу м’якоть щільно укладають у банки, до­даючи сіль (10 г на банку місткістю 0,5 л і оцет (1,5 столових ложки). Банки накривають кришками, за­катують і стерилізують при 100°: місткістю 0,5 л — 60—70 хв., 1,0 л — 80—85 хв. Баклажани використову­ють для приготування ікри взимку.

Ікру можна приготувати також з додаванням черво­них томатів і печеного перцю. На дно банки місткістю 0,5 л укладають томати середньої величини, розрізані на 4—6 частин, і 5—6 шт. печеного перцю. Решту банки наповнюють печеними очищеними баклажанами, накри­вають кришкою, закатують і стерилізують.

Щоб приготувати  ікру, вміст банки  викладають на тарілку, подрібнюють, додають за смаком нарізану ци- булю, мелений чорний гіркий перець і заправляють со- няшниковою олією за смаком.

Tags:

Leave a Reply