You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Абрикосовий сік

Беруть стиглі, без прозелені, плям і червоточин плоди, очищають від плодоніжок, миють, дають стекти воді, виймають кісточки, м’якуш укладають у каструлю ‘(таз), додають воду (200 г на 2 кг плодів) і кип’ятять 10—15 хв до повного розм’як­шення.

Обшпарені абрикоси протирають крізь сито або друш­ляк. До протертої маси додають цукровий сироп 15 %-ної концентрації (850 г води і 150 г цукру).

Сироп кип’ятять і фільтрують крізь марлю, потім змішують протерті аб­рикоси з цукровим сиропом у співвідношенні 1:1. Гото­вий сік доводять до кипіння, розливають у банки, накри­вають чистими кришками, пастеризують, закупорюють та охолоджують.

Leave a Reply