You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Абрикосовий сік

Абрикосовий сік відрізняється від яблучного і вино­градного тим, що його приготовляють разом з м’якот­тю. М’якоть абрикосів містить в собі жовту красильну речовину — каротин, з якої утворюється вітамін А.

Відсортовані і добре промиті абрикоси кладуть у каструлю з киплячою водою на 10—15 хв. З пом’якше­них плодів видаляють кісточки, а м’якоть протирають крізь сито або друшляк.

Для смаку до протертих абрикосів додають цукор. Окремо готують цукровий сироп 15%-ної концентрації (на 850 г води— 150 г цукру). Сироп кип’ятять і фільт­рують крізь марлю, потім змішують протерті абрикоси з цукровим сиропом (на 1 кг протертої маси додають 1 кг сиропу).

Готовий абрикосовий сік доводять до кипіння і роз­ливають у прошпарену тару. Банки негайно закатують і пастеризують при 85°: місткістю 0,5 л — 15 хв., 1,0 л -20 хв. і 3 л бутлі — ЗО хв.

Leave a Reply