You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Отруйні гриби. Строчок

Шапинка 2—10 см у діаметрі, куляста, кутасто-куляста, бульбоподібна, мозкоподібно-звивисто складчаста, всередині з багатьма плутаними порожнинами, краї частково зростається з ніжкою, рудувате – або каштаново-корич­нева, з віком темно – або буро-коричнева.

Ніжка 3—9 X 1,5—3 см, циліндрична, коротка, складчаста, суха, білувата, жовтувата аби червонувата, порожня. М’якуш білий, білуватий, крихкий, воскоподібний, з приємним запахом і смаком.

Спорова маса світло жовтувата. Спори 18—24 X 8—12 мкм, еліпсоподібні, закруглені, одно клітинні, гладенькі, безбарвні або жовтуваті. Росте у березні — квітні (іноді спостерігається в червні — липні) у соснових та мі­шаних лісах, на узліссях, вздовж доріг. Гриб смертельно отруйний!

Гірчак (желчньїй гриб, ложньй белнй гриб Шапинка 4—12 см у діаметрі, товстом’ясиста, спочатку майже куляста, потім опукло – або подушкоподібно -розпростерта, з тупим краєм, світло- або оливкувато-коричнювата. тонковолокнисто-повстиста, з віком майже гола, суха, шкірка не знімається.

Трубочки 2 см завдовжки, прирослі, білі, пізніше рожеві, брудно-рожеві, рожевувато-коричнюваті або рожевувато-фіолетові, при натискуванні темніють, легко відділяються віл м’якуша шапинки. Пори округло-кутасті, дрібні, білі, згодом рожеві, рожевувато-коричнюваті, при натискуванні темніють.

Ніжка 4—12 X 1—5 см, яйцеподібна, пізніше витягнута, щільно-м’ясиста, жовтувато-коричнювата з темпо-бурою або чорною сіт­кою. М’якуш білий, при розрізуванні на повітрі рожевіє, з при­ємним грибним запахом. На смак дуже гіркий.

Tags:

Leave a Reply