You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Годівля молодняка птиці

Годівлю молодняка слід провадити з врахуванням його виду і віку. В перші дні життя в корм дають круто зварені і дрібно по­січені яйця разом з шкаралупою, з розрахунку 1 яйце на 25 курчат, пшоно, здрібнене зерно без оболонок, а також свіжозварену на незбираному молоці круту кашу з пшона, кукурудзи та інших крупів.

З першого дня життя слід давати також кисле молоко в склянках, перевернутих на блюдця. Чисту воду рекомендують давати в напувалках, виготовлених з глечиків. Для каченят і гусенят напувалки ставлять на лист, щоб не намокала підстілка.

З 5-го дня життя молодняк повинен одержувати в окремих годівницях товчену крейду, деревне вугілля і відмитий крупно-зернистий річковий пісок.

Вологорозсипчасту мішанку треба готувати на одну годівлю, даючи її всім видам молодняка, з таким розрахунком, щоб вона була з’їдена протягом ЗО хвилин. Зелені корми — молоду кропиву, конюшину та інші — дають у дрібно посіченому вигляді окремо і у вологих мішанках.

У перші 10 днів корм дають через кожні 2 години, з 10-денного і до місячного віку — через 3 години, а у більш старшому віці через 4 години. З 20-денного віку молоднякові дають на ніч здріб­нене зерно. Для курчат і індичат у годівницях   весь  час  повинна бути  суха  суміш.

Для годівлі молодняка птиці у перший тиждень можна засто­совувати плоскі годівниці, у старшому віці корми дають у годівницях такого ж типу, як і для дорослої птиці, але менших за розміром каченят і гусенят з 2-місячного віку.

Tags:

Leave a Reply